MY_LOGO

MORH web > Home : Home : morh : HVU : Novosti :

Sitemap

Potpisan Sporazum o znanstveno-tehničkoj suradnji HVU-a i Školske knjige 2019

Foto: HVU / brg. D. Jožef
Foto: HVU / brg. D. Jožef

Sporazum o znanstveno-tehničkoj suradnji Ministarstva obrane Republike Hrvatske i Školske knjige d.d. potpisan je u utorak, 4. lipnja 2019. godine u sjedištu Školske knjige.

U ime potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića Sporazum je potpisao zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ (HVU) general-bojnik Mate Pađen, a ispred Školske knjige predsjednik Uprave Mihovil Žužul i članica Uprave Matilda Bulić. Potpisivanju Sporazuma nazočio je i predsjednik Nadzornog odbora Školske knjige Ante Žužul. 

Sporazumom o znanstveno-tehničkoj suradnji definiraju se načela i područja dugoročne suradnje Ministarstva obrane, HVU-a i Školske knjige na zajedničkim projektima istraživanja, razvoja, obrazovanja i nakladništva. Predmet suradnje obuhvaća razmjenu iskustava, organiziranje znanstveno-stručnih skupova, suradnju u provedbi tečajeva i radionica te zajedničko sudjelovanje na konferencijama, simpozijima i seminarima.

Predviđena je i zajednička suradnja s institucijama u Republici Hrvatskoj i inozemstvu u području znanosti i visokog obrazovanja, razmjena znanstvene i stručne literature te suradnja na polju izdavačke djelatnosti, kao i zajednička priprema i publikacija knjiga, priručnika, znanstvenih i stručnih članaka.

Prigodom potpisivanja Sporazuma Školska knjiga donirala je HVU-u četrdesetak knjiga kapitalnih naslova koje će se koristiti u nastavi sveučilišnih studijskih programa, kao i nastavi svih razina vojne izobrazbe. Radi se o naslovima koji prvenstveno obuhvaćaju hrvatsku povijest, ali i o naslovima stranih autora. Sve donirane knjige su u nakladništvu Školske knjige, a Ugovor o donaciji knjiga potpisali su Mihovil Žužul i general-bojnik Mate Pađen.

Foto: HVU / brg. D. Jožef 

VideoOtvori Video kategoriju

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

All rights reserved. The content from the pages may be used without explicit consent, crediting the source.
Web Editorial Board This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .