MY_LOGO

MORH web > Naslovnica :

Mapa weba

O vježbi

Multilateralna mornarička vojna vježba „ADRION 14“, provodi se od 9. do 13. lipnja 2014. godine na području srednjeg Jadrana. Uz ovogodišnjeg domaćina, Hrvatsku ratnu mornaricu, u vježbi sudjeluju mornarice Albanije, Crne Gore, Grčke, Hrvatske, Italije i Slovenije.

Vježba „ADRION 14“ provodi se u cilju provjere i poboljšanja interoperabilnosti mornaričkih snaga koje sudjeluju u održavanju i nadzoru pomorske sigurnosti u Jadranskom i Jonskom moru, sa svrhom suzbijanja kriminalnih aktivnosti na moru te jačanja povjerenja i suradnje ratnih mornarica država Jadransko-jonske inicijative.

U vježbi sudjeluje ukupno 190 pripadnika Oružanih snaga RH, te oko 150 stranih sudionika. Zapovjednik vježbe je kapetan bojnog broda Milenko Crljen, zamjenik zapovjednika Središta za obuku HRM-a.

Radi se o vježbi koja se provodi od 2006. godine u okviru Jadransko-jonske inicijative i ADRION projekta, po načelu rotacije, a u Hrvatskoj je prvi puta održana 2008. godine.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .