MY_LOGO

MORH web > Naslovnica : Arhiva

Mapa weba

Srijeda, 5 Ožujak 2014, Arhiva

Program samozapošljavanja

U organizaciji Odjela za tranziciju Uprave za ljudske resurse MORH-a održane su dvije specijalizirane tranzicijske radionice na temu novina koje uvodi novi Zakon o zadrugama (NN 34/11), a namijenjene prvenstveno korisnicima Programa tranzicije i zbrinjavanja izdvojenog osoblja MO i OS RH koji imaju iskustva ili interes za poslovno organiziranje kroz zadružno poduzetništvo. Prva radionica održana je 10. svibnja 2011. godine u Osijeku u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom Županijskom komorom Osijek, dok je druga radionica održana 18. svibnja 2011. godine u Zagrebu u suradnji s Hrvatskim savezom zadruga. Pored proceduralnih novina o osnivanju i poslovanju zadruga, bilo je riječi i o zakonskoj obvezi zadruga za registracijom, odnosno dostavljanjem rješenja o osnivanju zadruga nadležnog Trgovačkog suda, prema krovnoj zadrugarskoj organizaciji - Hrvatskom savezu zadruga (HSZ). Sukladno zadrugarskoj filozofiji koja promiče izgradnju nedjeljivog dijela zadruge namijenjenog budućim generacijama, HSZ promiče i zagovara razvoj zadrugarstva u RH kao poželjnog oblika poslovnog organiziranja. Zaključno sa 31.12.2010. godine HSZ vodi evidenciju o 1 700 zadruga u RH koje broje ukupno 25 587 zadrugara i zapošljavaju 4 329 djelatnika, a institut zadruga najzastupljeniji je u sektoru poljoprivrede, ribarstva i šumarstva.

više

Utorak, 10 Rujan 2013, Arhiva

O tranziciji i zbrinjavanju državnih službenika i namještenika Ministarstva obrane RH

Tranzicija u sustavu upravljanja osobljem predstavlja završnu funkciju modela personalnog životnog ciklusa svake osobe u sustavu Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske; djelatnih vojnih osoba i državnih službenika i namještenika.

Tranzicija u svom univerzalnom značenju predstavlja razdoblje tijekom kojeg dolazi do određene promjene. U konkretnom slučaju, tranzicija predstavlja pripremu izdvojenih državnih službenika i namještenika za statusnu i egzistencijalnu promjenu i ostvarenje nove karijere, kroz osiguranje institucionalne pomoći i aktivnih mjera zbrinjavanja.

više

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .