MY_LOGO

Aktivnosti tijekom ASDA 2019

Izložba naoružanja i vojne opreme HV

Na izložbi ASDA 2019 po prvi put će biti izložen taktičko-tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike te opreme postrojbi Oružanih snaga RH, koji će biti otvoren za građane tijekom sva tri dana trajanja izložbe u vojarni Admiral Sveto Letica Barba u Splitu:

  • 10. travnja (od 12:00 -17:00 sati),
  • 11. travnja (od 10:00-17:00 sati) i
  • 12. travnja (od 10:00-15:00 sati).

Prikaz združenih vojno-sigurnosnih sposobnosti

Na dan otvorenja izložbe, u srijedu 10. travnja održat će se prikaz združenih vojno-sigurnosnih sposobnosti kojima će se prezentirati dostignute sposobnosti združenog djelovanja zračnih, specijalnih i pomorskih snaga.

Također prikazat će se i međuresorna koordinacija u nadzoru i zaštiti interesa RH na moru odnosno spremnost za pružanje učinkovitog odgovora na sigurnosne ugroze uz implementaciju NATO procedura.

U atraktivnom prikazu sudjelovat će brodovi Hrvatske ratne mornarice, zrakoplovi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, specijalne snage i dr.

U sklopu demonstracije letačkih sposobnosti planiran je prelet akrobatske grupe HRZ-a "Krila Oluje", te prelet aviona SAAB Gripen (HUN) i helikoptera SEAHAWK (SAD).

Panel "Hrvatska obrambena industrija i nove tehnologije"

Novost ovogodišnje ASDA-e je i međunarodna panel rasprava predvodnika obrambene industrije pod nazivom "Hrvatska obrambena industrija i nove tehnologije" koja će se održati u okviru programa drugog dana izložbe, 11. travnja.

Na raspravi se očekuje sudjelovanje predstavnika MORH-a, TNT Productions, Hrvatske gospodarske komore, DOK-ING, HS PRODUKT, Lockheed Marin Corporation, Saab Group, SIBAT, Šestan-Busch Company.

Predstavljanje Sveučilišnih studijskih programa Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman"

Hrvatsko vojno učilište „Dr. Franjo Tuđman“ predstavit će svoje programe izobrazbe, a na izložbi će sudjelovati zajedno sa sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologija, Fakultet elektronike i računarstva, Fakultet strojarstva i brodogradnje) i Splitu (Pomorski fakultet), koji će prezentirati svoje projekte.

Humanitarni karakter izložbe

Sredstva prikupljena od prodanih ulaznica za posjetitelje svaki puta doniraju se u humanitarne svrhe.
Ove godine, direktor tvrtke TNT Productions, Justin Web, sredstava prikupljena od prodanih ulaznica donirat će Zakladi vojne solidarnosti.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .