MY_LOGO

MORH web > Naslovnica :

Mapa weba

Čestitka načelnika GS OSRH povodom Dana Oružanih snaga RH

Poštovani vojnici, mornari, dočasnici, časnici, generali i admirali, kadeti, državni službenici i namještenici, pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

čestitam vam

DAN ORUŽANIH SNAGA REPUBLIKE HRVATSKE
I DAN HRVATSKE KOPNENE VOJSKE

koji obilježavamo i slavimo 28. svibnja ponosni na svoju prošlost i hrabro gledajući u budućnost koju gradimo na standardima profesionalnog razvoja i napredovanja.

Obilježavamo dvadeset i drugu godišnjicu stvaranja Oružanih snaga Republike Hrvatske, ponosni jer smo stvorili suvremene, profesionalne, organizirane i cijenjene vojne snage koje su u svakom trenutku spremne odgovoriti sigurnosnim izazovima. Naše su oružane snage osposobljene i obučene za tradicionalne zadaće, ali jednako predano doprinose zadaćama pomoći društvu i građanima u slučajevima nesreća i kriza.

Pripadnici Oružanih snaga RH obavljaju i izuzetno zahtjevne zadaće u misijama i operacijama potpore miru diljem svijeta, daleko od svojih najmilijih na ponos svih građana u Domovini. Kao načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH ponosan sam na sve naše odluke da sudjelujemo u operacijama potpore miru diljem svijeta te da tako obogaćujemo svoje profesionalno iskustvo i doprinosimo stvaranju mira i širenju područja sigurnosti u međunarodnoj zajednici. Doprinos Oružanih snaga RH u izgradnji povjerenja među državama i narodima, doprinos jačanju mira u svijetu i ispunjavanje savezničkih i partnerskih obveza, jamac je i naše vlastite sigurnosti.

S posebnim pijetetom, upravo na ovaj dan, prisjećamo se svih hrvatskih branitelja, invalida Domovinskog rata i svih onih čija je žrtva duboko utkana u temelje hrvatske državnosti. Njihova žrtva omogućila nam je stvaranje slobodne, samostalne i suverene Republike Hrvatske i zbog toga Domovinski rat zauvijek ostaje simbol snage i domoljublja hrvatskog vojnika.

Odanost vojnom pozivu, časno obavljanje vojne službe i snažan osjećaj odgovornosti kvalitete su koje krase pripadnike Oružanih snaga RH. Zahvaljujem vam na vašem trudu i profesionalnosti kojom izvršavate postavljene zadaće na čast Oružanih snaga, Ministarstva obrane i naše Domovine. Zbog toga ću se i nadalje truditi da vaša profesionalnost i požrtvovnost bude nagrađena.

Obilježavajući i slaveći dvadeset i drugu godišnjicu formiranja Oružanih snaga RH, Dan Oružanih snaga RH i Dan Hrvatske kopnene vojske, čestitam promaknutima, pohvaljenima i nagrađenima te svima vama upućujem iskrene čestitke i želim obilje zdravlja i svako dobro vama i vašim obiteljima.

 

NAČELNIK GS OS RH

general pukovnik

dr.sc. Drago Lovrić

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .