MY_LOGO

Čestitke povodom Dana Hrvatske vojske i Dana HKoV-a

Čestitka potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića

Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske,

poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva obrane,

poštovani hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji,

upućujem vam čestitke povodom 28. obljetnice formiranja Hrvatske vojske.

Hvala vam na svemu što činite za našu domovinu.

Ponosan sam na svakog hrvatskog vojnika koji časno predstavlja našu Hrvatsku u zemlji i svijetu.


Profesionalnost i humanost hrvatskog vojnika prepoznata je od strane naših građana, a također i od partnera i saveznika.

Sa svojim temeljima u Domovinskom ratu, Hrvatska vojska je danas respektabilna vojna snaga uvijek na raspolaganju pomoći svome narodu.

Poštujući naše temelje, hrabro, predano i ustrajno nastavite koračati u budućnost i u srcu uvijek nosite jedinu nam Hrvatsku!

Čestitam vam 28. rođendan!


POTPREDSJEDNIK VLADE
I MINISTAR OBRANE

Damir Krstičević

 

 

Čestitka načlnika GS OSRH povodom Dana Hrvatske vojske i dana Dana HKoV-a

Poštovani pripadnici Hrvatske vojske,
čestitam vam
 
28. OBLJETNICU OSNIVANJA  HRVATSKE VOJSKE I DAN HRVATSKE KOPNENE VOJSKE

28. svibnja 1991. jedan je od najvažnijih dana u hrvatskoj povijesti, dan kada smo pod vodstvom prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana ustrojili našu pobjedničku  Hrvatsku vojsku.

Put pobjednika nije bio ni jednostavan ni lak. Na njemu su nažalost ostali mnogi hrabri hrvatski sinovi i kćeri. Ne dočekavši svitanje slobode dali su živote kao zalog miru koji mi danas uživamo. Stoga klanjamo se žrtvi hrvatskih branitelja i njihovih obitelj kao i žrtvi svih invalida i stradalnika Domovinskog rata.

Od osnutka 1991. godine Hrvatska vojska je svojim obrambenim i oslobodilačkim akcijama i operacijama okrunila višestoljetnu borbu za nacionalnu slobodu i državnu neovisnost, a sebe profilirala kao vojsku pobjednika. Ta činjenica  ispunjava nas ponosom, ali ujedno nas i obvezuje na ustrajnost u izgradnji sposobnosti i osposobljavanju Hrvatske vojske koja je spremna odgovoriti na sve sigurnosne izazove u budućnosti.

Vjerujem da imamo za to snage, odlučnosti i znanja i da ćemo u duhu zajedništva koje nas je krasilo devedesetih i u toj zadaći biti uspješni, kao što smo bili u svim dosadašnjim, od ratnih, preko potpore civilnim institucijama i građanima do sudjelovanja u operacijama, misijama i aktivnostima potpore miru diljem svijeta. 

Poštovani pripadnici Hrvatske vojske u zemlji i inozemstvu, s osobitim ponosom čestitam vam 28. obljetnicu osnutka Hrvatske vojske i Dan Hrvatske kopnene vojske.


NAČELNIK GS OSRH

general zbora

Mirko Šundov

 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .