MY_LOGO

MORH web > Naslovnica :

Mapa weba

Info o vježbi

"HARPUN 14" vojna je vježba s bojnim gađanjem i glavni obučni događaj Hrvatske ratne mornarice u ovoj godini, a provest će se od 5. do 9. svibnja 2014. u akvatoriju srednjeg Jadrana.

Cilj vježbe je uvježbavanje procedura planiranja i procesa donošenja odluka u provedbi združenog djelovanja snaga OSRH, i to postrojbi Hrvatske ratne mornarice, kao i snaga Hrvatske kopnene vojske, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, Bojne za specijalna djelovanja te Središnjice elektronskog izviđanja. 

Snage koje sudjeluju u vježbi uvježbavat će taktike, tehnike i procedure pomorskog desanta, zračne i topničke potpore, specijalnih operacija, elektroničkog ratovanja, komunikacija, taktičkog manevriranja, zaštite snaga, provedbe posrednog raketnog udara, popune na moru, traganja i spašavanja, tegljenja havariranih brodova te signalnih vježbi.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .