MY_LOGO

Polaganje vijenaca i Sv. misa povodom 27. obljetnice  OS RH
Subota, 26 Svibanj 2018, Vezane vijesti

Povodom obilježavanja 27. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Oružanih snaga i Dana Hrvatske kopnene vojske, u nedjelju, 28. svibnja 2018. tijekom prijepodneva održat će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća izaslanstva Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH.

više

Foto:  MORH / T. Brandt
Subota, 26 Svibanj 2018, Vezane vijesti

U sklopu programa obilježavanja Dana Hrvatske vojske, Dana Hrvatske kopnene vojske te 27. obljetnice formiranja Oružanih snaga danas je, u subotu 26. svibnja 2018., na ulicama i trgovima u središtu Zagreba održan prigodni program.

FotoVideo više

Foto: MORH / T. Brandt
Petak, 25 Svibanj 2018, Vezane vijesti

Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske, poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva obrane, poštovani hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji, s osobitim ponosom čestitam vam dvadeset i sedmu obljetnicu utemeljenja pobjedničkeHrvatske vojske.

više

Foto: OSRH
Petak, 25 Svibanj 2018, Vezane vijesti

Povodom obilježavanja 27. obljetnice ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske organiziran je Dan otvorenih vrata u vojarnama OS RH u petak, 25. svibnja 2018. godine. Bila je to prilika za razgledavanje izloženog taktičko-tehnički zbora naoružanja, borbene i neborbene tehnike i opreme postrojbi Oružanih snaga RH.

Foto više

Foto: MORH / J. Kopi
Petak, 25 Svibanj 2018, Vezane vijesti

Povodom obilježavanja 27. obljetnice utemeljenja Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske u petak, 25. svibnja 2018. u Domu HV-a "Zvonimir" u Zagrebu održana je svečanost  uručenja izvoda o promaknućima, pohvalama i nagradama pripadnicima Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH.

Foto više

Čestitka načelnika GS OSRH generala Šundova pripadnicima Hrvatske vojske
Petak, 25 Svibanj 2018, Vezane vijesti

Poštovani pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,
čestitam vam
DAN HRVATSKE VOJSKE I DAN HRVATSKE KOPNENE VOJSKE !

više

Program u središtu Zagreba povodom Dana Hrvatske vojske
Petak, 25 Svibanj 2018, Vezane vijesti

Povodom obilježavanja 27. obljetnice formiranja Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske vojske i Dana Hrvatske kopnene vojske, u Zagrebu će se u subotu, 26. svibnja 2018. održati prigodni program.

više

Petak, 25 Svibanj 2018, Dan OSRH i Dan HKoV-a 2018

Čestitka potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića

Poštovane pripadnice i pripadnici Hrvatske vojske,

poštovane djelatnice i djelatnici Ministarstva obrane,

poštovani hrvatski branitelji, članovi njihovih obitelji,

s osobitim ponosom čestitam vam dvadeset i sedmu obljetnicu utemeljenja pobjedničke Hrvatske vojske.

Od povijesnog postrojavanja pred prvim predsjednikom Republike Hrvatske dr. Franjom Tuđmanom, domoljubna, hrabra i srčana hrvatska mladost branilaje Domovinu i budila vjeru u slobodu koju smo toliko dugo sanjali. Upravo su ta njihova hrabrost i odlučnost, temelji na kojima je izrasla Hrvatska vojska.

U kratkom vremenu ta je vojska izrasla u pobjedničku silu spremna osloboditi domovinu i tako trajno upisala temelje hrvatske samostalnosti i neovisnosti. Domovinski rat nedvojbeno je temelj moderne hrvatske države, a hrvatski branitelji su kamen temeljac.

Danas smo ponosni što imamo vojnike koji pomažu svom narodu kada je najteže, koji su prepoznati u misijama i operacijama diljem svijeta kao pouzdani i profesionalni partneri i saveznici.

Budite ponosni na svoju prošlost, na oslobodilački Domovinski rat i budite fokusirani na budućnost, na dobrobit jedine nam domovine Hrvatske.

Čestitam vam ovaj veliki dan!

 

POTPREDSJEDNIK VLADE
I MINISTAR OBRANE

Damir Krstičević

 

Čestitka načelnika GS OSRH generala zbora Mirka Šundova

Poštovani pripadnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske,

čestitam vam

DAN HRVATSKE VOJSKE I DAN HRVATSKE KOPNENE VOJSKE !
     
Na današnji dan prije dvadeset i sedam godina skupina hrabrih ljudi postrojila se pred prvim hrvatskim predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom na stadionu u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu. Tada je svečano predstavljen Zbor narodne garde iz kojeg je kasnije nastala pobjednička Hrvatska vojska.

Ustrojavanjem Hrvatske vojske neprijatelj je ubrzo zaustavljen, a potom s nekoliko briljantnih operacija i vojno-policijskih akcija u manje od četiri godine stvoreni su uvjeti za izvođenje ključnih operacija Domovinskog rata - Bljeska i veličanstvene Oluje i konačno oslobođenje naše Domovine.

U prigodi kada obilježavamo 27. godišnjicu osnivanja Hrvatske vojske, s posebnim pijetetom prisjećamo se poginulih hrvatskih branitelja i invalida Domovinskog rata čija nam je žrtva omogućila stvaranje slobodne, samostalne i suverene Republike Hrvatske. Suosjećamo s njihovim obiteljima i čuvamo sjećanje na Domovinski rat kao simbol snage hrvatskog naroda i domoljublja hrvatskog vojnika.

Nakon pobjede u Domovinskom ratu, Oružane snage Republike Hrvatske prošle su transformaciju u modernu profesionalnu vojsku koja je spremna i sposobna odgovoriti svim sigurnosnim izazovima. Hrvatska je postala članica NATO-a i Europske unije, a naši vojnici sudjeluju u brojnim operacijama i misijama potpore miru diljem svijeta.

Naša vojska doprinosi jačanju mira u svijetu, ispunjava savezničke i partnerske obveze te izgrađuje povjerenje među državama.

Hrvatska vojska uvijek je spremna odgovoriti na svoje zadaće: obranu suvereniteta  i teritorijalne cjelovitosti, pomoć saveznicima i pomoć civilnim strukturama. Upravo zbog toga Oružane snage  Republike Hrvatske uživaju izuzetno povjerenje hrvatskih građana, ali i saveznika i partnera diljem svijeta.

Pripadnici Oružanih snaga i dalje su naša najveća vrijednost. Stoga ćemo i u budućnosti nastaviti ulagati u njihova znanja, sposobnosti i vještine. Trajni cilj je imati osposobljenog i opremljenog vojnika, prožetog domoljubljem i pobjedničkim duhom, motiviranog poput hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Obilježavajući ovaj dan i proslavljajući sve zajedničke uspjehe, zahvaljujem vam na predanosti i vjernoj službi te vas pozivam da u duhu zajedništva s ponosom obilježimo 27. godišnjicu osnivanja Hrvatske vojske, Dan Oružanih snaga i Dan Hrvatske kopnene vojske.

U ovoj svečanoj prigodi posebno čestitam odlikovanima, promaknutima, pohvaljenima i nagrađenima.

Svim pripadnicima Oružanih snaga RH u domovini i u misijama i operacijama potpore miru diljem svijeta, uz naš vojnički pozdrav Domovini vjerni! upućujem iskrene čestitke za naš dan i želim obilje zdravlja, svako dobro te zadovoljstvo i uspjeh u izvršavanju zadaća.

NAČELNIK GS OS RH

general zbora

dr. sc. Mirko Šundov

 

Preleti zrakoplova HRZ i ispaljivanje počasnih plotuna
Petak, 25 Svibanj 2018, Vezane vijesti

U okviru obilježavanja 27. obljetnice Hrvatske vojske, ustrojavanja Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske, u nedjelju,  27. svibnja 2018., na Jarunu, u popodnevnim satima održat će se letački program i pokazne vježbe, za koji će se uvježbavanja provoditi tijekom petka, 25. i subote, 26. svibnja 2018.

više

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .