MY_LOGO

 

Načelnik Glavnog stožera OS RH na Danu otvorenih vrata na HVU

Foto: HVU/ M. Sever
Foto: HVU/ M. Sever

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u subotu, 11. veljače 2017. održan je Dan otvorenih vrata, kojem je nazočio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga general zbora Mirko Šundov.

Tom prilikom HVU je posjetilo dvjestotinjak zainteresiranih građana, najviše srednjoškolaca kojima se na početku obratio general Šundov. Načelnik Glavnog stožera zaželio je dobrodošlicu i pozvao srednjoškolce da se kroz program Kadet pridruže hrvatskoj vojsci i postanu časnici Oružanih snaga Republike Hrvatske.  

Prezentaciju o životu i radu kadeta održao je zapovjednik Kadetske bojne pukovnik Tomislav Kasumović. Posjetiteljima su predstavljeni preddiplomski sveučilišni studijski  programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, te program školovanja za vojnog pilota,  kao i uvjeti i način upisa, prava i obveze kadeta, vojna obuka, te mogućnost ostvarivanja karijere u Oružanim snagama RH. Prikazan je i film o životu kadeta Hrvatskog vojnog učilišta te dva filma o zimskim i ljetnim kampovima.

Također, posjetitelji su imali priliku razgledati kampus Učilišta, knjižnicu,  vojnu kapelicu, prostorije u kojima borave kadeti, manjež i sportsku dvoranu. Razgledali su i taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci kao i kabinet oklopništva, a pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane prezentirali su simulator letenja i kabinu borbenog zrakoplova MiG-21.

Foto: HVU/ M. Sever 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .