MY_LOGO

Na HVU održana međunarodna konferencija mladih vojnih znanstvenika

Foto: HVU/ M. Sever
Foto: HVU/ M. Sever

Na Hrvatskome vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" u Zagrebu, od 8. do 11. svibnja 2017. godine održana je međunarodna konferencija mladih vojnih znanstvenika "CEFME Students' Scientific Conference 2017".

Konferenciju je otvorio zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" general-pukovnik Slavko Barić koji je zaželio dobrodošlicu svim sudionicima kao i uspješan rad konferencije.
 
Na konferenciji je sudjelovalo dvadeset tri kadeta i studenata vojnih sveučilišta i akademija iz Češke, Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovačke, Slovenije, Srbije i Hrvatske. Prijavljen je dvadeset i jedan rad koji su kadeti prezentirali kroz tri panela, vojno vođenje, vojno inženjerstvo i hibridno ratovanje. Radove je ocjenjivao međunarodni ocjenjivački tim, a za tri najbolja rada iz svakog panela kadeti su dobili nagrade od zapovjednika Učilišta general Barića.
 
Konferencije mladih vojnih znanstvenika održavaju se 2013. godine na kojima  Hrvatsko vojno učilište redovito sudjeluje i postiže zapažene rezultate. Svakako je vrijedno za istaknuti prvo mjesto kadeta Ivana Lovrića i njegovog mentor brigadira Darka Možnika koji je ponovio prošlogodišnji rezultat iz Brna kada je bio najbolji u području vojnog inženjerstva.

Foto: HVU/ M. Sever 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .