MY_LOGO

Završila izobrazba časnika u funkcionalnom području

Foto: MORH /M. Sever
Foto: MORH /M. Sever

Završetak izobrazbe devetog naraštaja Izobrazbe časnika u funkcionalnom području svečano je obilježen u petak, 9. lipnja 2017., na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman".

Svečanosti su prisustvovali zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Zdravko Klanac, načelnik Centra vojnih škola "Petar Zrinski" brigadir Zlatko Ferenčević, zapovjednik Časničke škole "Andrija Matijaš Pauk" brigadir Mirko Stošić, prodekan za vojnu izobrazbu brigadir Miro Čolić te načelnici Katedri Dekanata HVU-a i  nastavnici koju su proveli izobrazbu.

Izobrazba časnika u funkcionalnom području treća je razina slijedno rastuće časničke izobrazbe. Cilj programa je osposobiti polaznike za obnašanje stožernih dužnosti u združenim, nacionalnim i multinacionalnim zapovjedništvima, stožerima i snagama na operativnoj i strategijskoj razini planiranja i provedbe združenih operacija.

Izobrazbu je uspješno završilo 53 časnika i časnica iz svih grana Oružanih snaga. Najbolji polaznik naraštaja je satnik Mladen Milardović iz Bojne zračnog motrenja i navođenja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane te je pismeno pohvaljen od zapovjednika HVU-a general-pukovnika Slavka Barića. Drugi u naraštaju je pukovnik Stipe Šiško, djelatnik Personalne uprave Glavnog stožera i pismeno je pohvaljen od načelnika Centra vojnih škola brigadira Ferenčevića. Pismene pohvale od zapovjednika Zapovjedno stožerne škole "Blago Zadro" brigadira Dragana Basića,  kao treća u naraštaju, dobila je bojnica Terezija Župić iz Vojne sigurnosno-obavještajne agencije, a kao četvrti u naraštaju, bojnik Renato Kosor iz Hrvatske ratne mornarice.

Foto: MORH /M. Sever 

 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .