MY_LOGO

Na HVU počele izobrazbe, tečajevi i Pripremni kamp kadeta

Foto: HVU
Foto: HVU

Vojna izobrazba svih razina časničke i dočasničke izobrazbe, intenzivni tečajevi stranih jezika i Pripremni kamp kadeta 15. naraštaja počeli su u ponedjeljak, 4. rujna 2017. godine na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman".

Na časničkim izobrazbama nalazi se 254 polaznika, dočasničke izobrazbe polazi 64 polaznika, a intenzivne tečajeve engleskog, njemačkog i talijanskog jezika pohađa 111 polaznika. Od ukupnog broja polaznika, njih 28 dolazi iz oružanih snaga zemalja Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Njemačke, Slovenije i Srbije. 

Svoju izobrazbu započeo je i 15. naraštaj kadeta. Od njih 124, na Pripremnom kampu je 36 djevojaka. Pripremni kamp obuhvaća vojnu službu, tjelovježbu, psihološku pripremu vojnika i pješačko oružje sa zadaćom gađanja. Kadeti će provesti tri tjedna na kampu, a nakon toga će uslijediti polaganje svečane prisege i početak nastave 25. rujna 2017. Od ukupnog broja kadeta, njih 43 je upisalo preddiplomski sveučilišni studij „Vojno vođenje i upravljanje“, a 71 kadet preddiplomski sveučilišni studij "Vojno inženjerstvo".

Kandidata za vojne pilote je 10, a na kampu je i šest stranih kadeta iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Kosova.  

Foto: HVU/ D.Sertić, D. Volarić, M. Sever 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .