MY_LOGO

Makedonski polaznici na HVU obilježili nacionalni dan ustanka protiv fašizma

Foto: HVU/ M. Sever
Foto: HVU/ M. Sever

Polaznici Armije Republike Makedonije koji se školuju na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) obilježili su 11. listopada 2017. nacionalni dan ustanka protiv fašizma.

 Na obilježavanju su nazočili zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Zdravko Klanac, načelnik Centra vojnih škola "Petar Zrinski" brigadir Zlatko Ferenčević s djelatnicima i polaznicima Ratne škole, Zapovjedno stožerne škole i Visoke dočasničke izobrazbe te ministar savjetnik Veleposlanstva Republike Makedonije u RH Goran Bojkovski i svećenik Makedonske pravoslavne crkve u Hrvatskoj otac Kirko Velinski. 

Prigodom posjete održana su predavanja pripadnika Armije Republike Makedonije koji se školuju na HVU polaznicima Ratne škole "Ban Josip Jelačić", Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" i Visoke dočasničke izobrazbe.

Trenutno se na HVU školuje osam polaznika iz Makedonije od kojih su dva na Ratnoj školi, jedan na Zapovjedno stožernoj školi, jedan na Visoko dočasničkoj izobrazbi, dva u Središtu za strane jezike te dvoje u programu Kadet.

Foto: HVU/ M. Sever 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .