MY_LOGO

 

Foto: Dočasnička škola
Foto: Dočasnička škola

Svečani završetak 15. naraštaja Tečaja za instruktore održan je u petak, 23. veljače 2018. u Dočasničkoj školi „Damir Tomljanović Gavran“.


Svečanosti su nazočili izaslanik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“, zapovjednik Časničke škole bigadir Mirko Stošić, zamjenik zapovjednika Dočasničke škole bojnik Goran Ozanjak, načelnik Odjela izobrazbe časnički namjesnik Damir Bakunić, voditelji Odsjeka u Dočasničkoj školi te  nastavnici i instruktori koju su proveli izobrazbu.

Tečaj je trajao šest tjedana, a uspješno ga je završilo 25 polaznika iz Oružanih snaga RH-a među kojima je bila i jedna polaznica.

Cilj tečaja je stjecanje kompetencija polaznika za poučavanje i obučavanje nižih dočasnika i vojnika u procesu što učinkovitijeg osvježavanja postojećih ili usvajanja novih znanja i vještina pojedinca i malih skupina radi ispunjavanja svih zadaća.

Sadržajem Nastavnog plana i programa tečaja proširuju se i nadograđuju kompetencije prvih obučavatelja u područjima metodike izobrazbe i obuke, komuniciranja i psihologije koje su stekli osposobljavanjem na drugoj razini dočasničke izobrazbe.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .