MY_LOGO

 

Foto: HVU/ M. Sever
Foto: HVU/ M. Sever

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) general-bojnik Mate Pađen primio je u srijedu, 8. ožujka 2018. godine u posjet vojnog izaslanika Bosne i Hercegovine u Republici Hrvatskoj, brigadira Sinišu Ostojića prilikom čega su razgovarali o unapređenju bilateralne vojne suradnje na području vojne izobrazbe.

Brigadira Ostojića primio je dekan HVU-a brigadir Slobodan Čurčija, a teme razgovora bile su sustav izobrazbe u Oružanim snagama Republike Hrvatske i njegova provedba te studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, uvjeti upisa, vojna obuka i kampovi kadeta. Tijekom posjete HVU-u brigadira Ostojića primio je i obnašatelj dužnosti načelnika Centra vojnih škola "Petar Zrinski" brigadir Krešimir Trstenjak.

Prigodom posjete Učilištu brigadir Ostojić sastao se i s pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine koji se školuju na HVU. Trenutno se na školovanju nalazi 20 pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, od kojih je jedanaest na preddiplomskim sveučilišnim studijima Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, jedan na Visokoj dočasničkoj izobrazbi, sedam na Zapovjedno stožernoj školi, a jedan polaznik na Ratnoj školi.   

Foto: HVU/ M.Sever 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .