MY_LOGO

 

Foto: HVU/ M. Sever
Foto: HVU/ M. Sever

Dan otvorenih vrata Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) održan je u subotu 10. ožujka 2018. u vojarni "Petar Zrinski" u Zagrebu. Tom prigodom posjetiteljima su predstavljeni sveučilišni studijski programi Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje, program za vojne pilote, uvjeti upisa, obveze kadeta, vojna obuka i daljnje mogućnosti karijere u Oružanim snagama Republike Hrvatske. Predstavljen je i novi integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij Vojnog pomorstva koje je HVU pokrenulo u suradnji sa Sveučilištem u Splitu. 

Uvodno obraćanje i multimedijalnu prezentaciju o životu i radu kadeta na HVU zainteresiranim posjetiteljima održao je zapovjednik satnije u Kadetskoj bojni satnik Mirko Ištuk.

Posjetitelji su razgledali objekte Kampusa, sportsku dvoranu, knjižnicu, kapelicu, kadetski klub i prostorije u kojima borave kadeti. Također, posjetitelji su razgledali taktičko-tehnički zbor naoružanja i vojne opreme koje kadeti koriste u obuci kao i kabinet oklopništva, a pripadnici Hrvatskog ratnog zrakoplovstava i protuzračne obrane prezentirali su simulator letenja i kabinu borbenog zrakoplova.

Foto: HVU/ M. Sever 

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .