MY_LOGO

 

Na HVU održan sastanak NATO skupine o seksualnom nasilju u vojci

Foto: HVU / M. Sever
Foto: HVU / M. Sever

Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) održan je  od 23. do 25. listopada 2018. drugi radni sastanak NATO ekspertne skupine na temu seksualnog nasilja u vojsci.

Sastanak je održan u organizaciji NATO STO (Science & Technology Organisation), koji je oformio radnu skupinu stručnjaka za istraživanje seksualnog nasilja u vojsci.

Skupinu čine stručnjaci iz osam zemalja NATO-a u koju je uključena i Republika Hrvatska, a hrvatski predstavnik je prodekanica za studijske programe na HVU brigadirka Vesna Trut.

Ekspertna skupina istražuje politiku i praksu prevencije pojave seksualnog nasilja u vojsci s ciljem razvoja preporuka suzbijanja pojava seksualnog nasilja u NATO zemljama, osobito u međunarodnom okruženju.

Ekspertna skupina održat će još nekoliko radnih sastanaka te će donijeti preporučeni postupak kod pojave seksualnog nasilja u vojsci.

Foto: HVU / M. Sever 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .