MY_LOGO

 

Zapovjednik HVU-a na godišnjoj konferenciji CEFME u Austriji

Foto: Austrian National Defence Academy
Foto: Austrian National Defence Academy

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta „Dr. Franjo Tuđman“ general-bojnik Mate Pađen sudjelovao je u razdoblju od 24. do 25. listopada 2018. na međunarodnoj godišnjoj konferenciji Central European Forum on Military Education (CEFME) u Beču, kojoj je bio domaćin Austrian National Defence Academy.

Na konferenciji se raspravljalo rezultatima i učincima prošle konferencije koja je održana u Sloveniji, ali i o budućim aktivnostima CEFME u 2019. godini. Domaćini su prezentirali sustav izobrazbe časnika u austrijskoj vojsci, kao i sustav izobrazbe stranih jezika gdje je posebna pozornost posvećena učenju na daljinu i učenju u virtualnim učionicama.

Na konferenciji su također sudjelovala izaslanstva Hrvatske, Češke, BALDEFCOL-a (Estonija,Latvija i Litva), Mađarske, Poljske, Rumunjske, Slovenije i Srbije.

CEFME je dobrovoljna asocijacija vojnih sveučilišta s područja Srednje Europe osnovana 2007. godine, čiji je cilj podupirati razvoj izobrazbe i obuke profesionalnih vojnih osoba te suradnja između sveučilišta u izobrazbi, istraživanju, razmjeni predavača i studenata, kao organizacija zajedničkih događanja.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .