MY_LOGO

 

Ministar Kosovskih snaga sigurnosti posjetio HVU

Foto: HVU / D. Volarić
Foto: HVU / D. Volarić

Zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) general-bojnik Mate Pađen sa suradnicima primio je u srijedu, 7. studenoga 2018. u službeni posjet ministra Kosovskih snaga sigurnosti Rrustema Berishu u pratnji izaslanstva. 

 General Pađen i ministar Berisha razgovarali su o međunarodnoj vojnoj suradnji, a posebno o proširenju suradnje na polju vojne izobrazbe.

Prodekan za vojnu izobrazbu HVU-a brigadir Miro Čolić održao je prezentaciju o povjesnici, misiji, organizacijskoj strukturi, studijskim programima, izobrazbi časnika i dočasnika, vojnoj suradnji te viziji razvoja Učilišta. Na prezentaciji su također nazočili i načelnik Centar vojnih škola "Petar Zrinski" brigadir Damir Stručić, veleposlanik Republike Kosovo u RH-a Gëzim Kasapolli, vojna izaslanica Republike Hrvatske za Republiku Kosovo brigadirka Marijana Pleše Čadonić te vojni izaslanik Republike Kosovo u RH-a brigadir Skender Hoxha.

Tijekom posjete, ministar Berisha sastao se i s polaznicima Kosova koji se školuju na HVU. Naime, na školovanju se trenutno nalazi deset pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti, od kojih jedan na Zapovjedno stožernoj školi "Blago Zadro", troje na Dočasničkoj školi "Damir Tomljanović Gavran" te dva polaznika u Središtu za strane jezike "Katarina Zrinska", dok su četiri pripadnika u programu kadet na sveučilišnim preddiplomskim studijskim programima. 

Do sada je ukupno 36 pripadnika Kosovskih snaga sigurnosti završilo jedan od oblika vojne izobrazbe na Hrvatskom vojnom učilištu.

Foto: HVU / D. Volarić 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .