MY_LOGO

 

Brigadir Kozina sudjelovao na provedbi "Prvog tečaja za glavne instruktore" u Makedoniji

Foto: HVU
Foto: HVU

Časnik za znanost i razvoj Centra za obrambene i strateške studije "Janko Bobetko" brigadir Andrija Kozina sudjelovao je od 25. studenoga do 1. prosinca 2018. na Vojnoj Akademiji "General Mihailo Apostolski" u Skopju na provedbi "Prvog tečaja za glavne instruktore Makedonije".

Program profesionalnog vojnog obrazovanja glavnih instruktora temelji se na andragoškim tehnikama, načelima obrazovanja odraslih i aktivnom poučavanju koji su usmjereni na polaznike vojnih škola. Radionica se sastoji od tri ciklusa. Na prvoj radionici prezentirana su potrebna teorijska znanja o provedbi poučavanja u profesionalnom vojnom obrazovanju.

Na drugoj radionici polaznici tečaja će prezentirati svoje radionice i predavanja na zadanu temu. Na trećoj radionici će samostalno provesti sveukupni tečaj sa polaznicima Vojne akademije "General Mihailo Apostolski". Po završetku programa glavni instruktori bit će u mogućnosti u svojim vojnim ustanovama osposobljavati nastavnike u poboljšanju provedbe nastave. Krajnji cilj programa za glavne instruktore je da vojne ustanove partnerskih zemalja budu u mogućnosti provesti program razvoja vojnih obrazovnih institucija bez podrške bilo kojeg vanjskog izvora.

Brigadir Kozina je sudjelovao kao predstavnik Oružanih snaga Republike Hrvatske te kao stalni član tima Poboljšanja programa obrambenog obrazovanja (Defense Education Enhancement Program) u sklopu Radne skupine za razvoj obrazovanja (Education Development Working Group) Konzorcija partnerstva za mir obrambenih akademija i instituta za sigurnosne studije (Peace Consortium of Defence Academies and Security Studies Institutes).

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .