MY_LOGO

 

Kadeti vojnog pomorstva donirali televizor Centru za rehabilitaciju u Vrlici

Foto: Centar za rehabilitaciju
Foto: Centar za rehabilitaciju "Fra Ante Sekelez"

Djelatnici i kadeti studija Vojno pomorstvo Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) iz Splita, posjetili su 20. prosinca 2018. Centar za rehabilitaciju "Fra Ante Sekelez" u Vrlici i donirali televizor i prehrambene proizvode.

Djelatnici i kadeti tijekom godine su skupljali stari papir te su od dobivenih sredstava kupili televizor i donirali ga štićenicima Centra za njihov zajednički dnevni boravak. Također, kadeti su se odrekli svoje tjedne marende i međuobroka te je i ta donacija prehrambenih proizvoda i sokova donirana kao dodatni znak pažnje štićenicima Centra.

Centar pruža osobama s intelektualnim teškoćama usluge dugotrajne i intenzivne skrbi, odnosno usluge stanovanja, prehrane, njege i brige o zdravlju, osposobljavanje za samozbrinjavanje, socijalnog rada, radne aktivnosti te medicinske i psihosocijalne rehabilitacije.

Ovo je prva humanitarna aktivnost na kojoj su sudjelovali kadeti Vojnog pomorstva, ali samo je jedna u nizu humanitarnih aktivnosti koje kadeti Kadetske bojne "Predrag Matanović" HVU-a provode već duži niz godina.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .