MY_LOGO

 

Polaznici Dočasničke škole u Požeško-slavonskoj županiji

Foto: HVU / Dočasnička škola
Foto: HVU / Dočasnička škola

Polaznici 55. naraštaja Temeljne dočasničke izobrazbe Dočasničke škole „Damir Tomljanović Gavran“ proveli su u četvrtak, 31. siječnja 2019. nastavni posjet u mjestima Kamenska i Bučje u Požeško-slavonskoj županiji.

Nastavni posjet je proveden u sklopu predmeta Vojna povijest, a sudjelovala su 93 polaznika među kojima i tri pripadnika Oružanih snaga Bosne i Hercegovine. Sat povijesti održali su predavač Vojne povijesti na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ pukovnik Ante Samardžić, voditelj Odsjeka Temeljne dočasničke izobrazbe časnički namjesnik Marinko Dalić i zapovjednici skupina stožerni narednik Eugen Kožul i nadnarednik Ilija Djedović.

Prije odlaska u Kamensku i Bučje, polaznicima je u vojarni „123. Brigade“ u Požegi umirovljeni bojnik Mario Kalan održao prezentaciju o zbivanjima na području zapadne Slavonije tijekom Domovinskog rata. Po dolasku u Kamensku, polaznici su se u praktičnom dijelu upoznali s događanjima na tom području te su u znak sjećanja na sve poginule zapalili svijeću kod spomenika.

Nastavna posjeta nastavljena je odlaskom u Bučje gdje se nalazio logor za zatočenike. Sa zbivanjima i stradanjima u logoru polaznike je upoznao jedan od zatočenih i preživjelih logoraša Zvonko Jurić. U sjećanje na žrtve logora polaznici su također zapalili svijeću kod Spomen križa.

Foto: HVU / Dočasnička škola 

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .