MY_LOGO

 

Polaznici Napredne dočasničke izobrazbe posjetili Vukovar

Foto: HVU / sžn. Ć. Hasanović
Foto: HVU / sžn. Ć. Hasanović

Polaznici 39. naraštaja Napredne dočasničke izobrazbe proveli su u utorak, 11. lipnja 2019.  nastavni posjet gradu Vukovaru.

Polaznici su posjetili Memorijalni centar Domovinskog rata, gdje su slušali izlaganje bojnika Marina Ivankovića o Bitci za Vukovar, nakon čega je uslijedio obilazak objekata – replika srpskih logora Stajićevo i Begejci.

Polaznici su tom prigodom obišli i Spomen-dom "Ovčara" i Spomen-obilježje mjesta masovne grobnice žrtava iz Domovinskog rata "Ovčara", gdje su pogubljeni hrvatski vojnici i civili. Posjetili su i Mjesto sjećanja – Vukovarska bolnica 1991. gdje im Zdenka Štimac dočarala život i rad bolnice tijekom i nakon Bitke za Vukovar.

Polaznici 39. naraštaja tijekom nastavnog posjeta obišli su i Spomen-dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti gdje im se obratio  Mario Lozančić, a stožerna narednica Tamara Rupčić upoznala ih je s gradom Vukovarom.

Na Naprednoj dočasničkoj izobrazbi školuje se 54 dočasnika, od kojih su dva strana polaznika, jedan iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Republike Sjeverne Makedonije.

Polaznici Napredne dočasničke izobrazbe posjetili Vukovar

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .