MY_LOGO

MORH web > Naslovnica : Karijera u MORH-u : Djelatna vojna služba

Mapa weba

 

Sve potrebne informacije o selekcijskom postupku u Središnjici za upravljanje osobljem (SUO) možete pronaći na službenim Internet stranicama Središnjice za upravljanje osobljem.

više

Kandidati za vojnike

Kandidati za vojnike mogu postati sve osobe koje imaju temeljna vojnička znanja odnosno vještine primarno stečena dragovoljnim služenjem vojnog roka. Na temelju rezultata ostvarenih tijekom dragovoljnog služenja vojnog roka najkvalitetnijim kandidatima ponudit će se mogućnost ostanaka u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

Foto više

Kandidati za dočasnike

Dočasnikom može postati osoba mlađa od 28 godina, koja ima odgovarajuću civilnu i vojnu izobrazbu. Glavni izvor popune su najbolji vojnici koji su se iskazali svojim znanjem, vještinama i sposobnostima vođenja koji će nakon odgovarajuće dočasničke izobrazbe potpisati prvi dočasnički ugovor.

Foto više

Časnička karijera u OS RH

Karijera časnika u OS RH otpočinje izučavanjem vještina vođenja postrojbi i uloge zapovjednika - vođe, uvježbavanjem svakodnevnog rada u stožerima postrojbi. Na taj način se provodi priprema časnika za više i visoke dužnosti u OS RH koje će uslijediti kao nužnost i rezultat profesionalnog razvoja i usavršavanja.

Foto više

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .