MY_LOGO

 

Časnička karijera u OS RH

Karijera časnika u OS RH otpočinje izučavanjem vještina vođenja postrojbi i uloge zapovjednika - vođe, uvježbavanjem svakodnevnog rada u stožerima postrojbi. Na taj način se provodi priprema časnika za više i visoke dužnosti u OS RH koje će uslijediti kao nužnost i rezultat profesionalnog razvoja i usavršavanja.

U OS RH se upravo odvijaju reorganizacijski procesi koji će rezultirati uspostavom sustava zavidnih obilježja. Interes OS RH je pomladiti vojsku, modernizirati tehniku i opremu u svim granama OS RH. Novi sustav zahtijeva i nove ljude: obrazovane, prilagodljive i inovativne časnike za svladavanje organizacijskih procedura i iznalaženje pogodnih modela razvoja u različitim vojnim područjima.

Tijekom karijere, časnik OS RH ima mogućnost i obvezu neprestanog usavršavanja stručnim tečajevima i tečajevima stranih jezika u zemlji i inozemstvu.

S obzirom na članstvo RH u UN-u te članstvo u NATO-u, časnici OS RH postižu zapažene rezultate u mirovnim operacijama pod okriljem NATO-a i UN-a, gdje smo prepoznati kao profesionalni i sposobni časnici sposobni i za najzahtjevnije zadaće.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .