MY_LOGO

Interni oglas za upućivanje djelatnih vojnika/mornara i djelatnih dočasnika na osposobljavanje za časnike

Na temelju članka 4. stavka 1. Pravilnika o kriterijima i postupku odabira osoba koje se upućuju na osposobljavanje za časnika (Narodne novine, br. 158/13) i Plana prijma osoblja za 2017. godinu (KLASA: 022-03/17-42/01, URBROJ: 50301-29/23-17-2 od 23. veljače 2017.)

objavljuje

INTERNI OGLAS
za upućivanje djelatnih vojnika/mornara i djelatnih dočasnika na osposobljavanje za časnike

Izrazi koji imaju rodno značenje u ovom tekstu oglasa odnose se jednako na muški i ženski rod.

Na osposobljavanje za časnike (kandidati za časnike) u 2017. godini bit će upućeni djelatni vojnici/mornari i djelatni dočasnici Oružanih snaga Republike Hrvatske po rodu/službi/struci i njihovim specijalnostima;

BORBENI RODOVI:
 • pješaštvo – opća (specijalnost oznake 11P) –  do 20 kandidata
RODOVI BORBENE POTPORE:
 • topništvo – opća (specijalnost oznake 15P) –  do 4 kandidata
 • inženjerija – opća (specijalnost oznake 17P) – do 2 kandidata
 • veza – opća (specijalnost oznake 18P) –  do 5 kandidata
TEHNIČKA SLUŽBA:
 • zrakoplov i motor (specijalnost oznake 31H) – 1 kandidat

Uvjeti:

 • Završen najmanje stručni studij ili preddiplomski sveučilišni studij
 • najviše navršenih 30 godina života do kraja ove kalendarske godine u kojoj se upućuje na osposobljavanje za časnika,
 • za rod topništva (tehnički studij ili bilo koji studij uz posjedovanje osobnog VSSp-a roda topništvo),
 • za rod inženjerije (građevinarstvo ili bilo koji studij uz posjedovanje osobnog VSSp-a roda inženjerije),
 • za rod veze (elektrotehnika, informatika, informacijska tehnologija, informacijsko-komunikacijski, ili bilo koji studij uz posjedovanje osobnog VSSp-a roda veze),
 • za tehničku službu (za zrakoplov i motor: strojarstvo, održavanje zrakoplova, za zrakoplovni instrumenti, radio i elektronika: elektrotehnika, održavanje zrakoplova),
 • Pored propisanih uvjeta kandidati moraju ispunjavati i uvjete iz članka 34. 35. i 43. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske (Narodne novine, br. 73/13, 75/15 i 50/16).

Ako broj kandidata iz kategorije djelatnih vojnika/mornara i djelatnih dočasnika koji udovoljavaju općim i posebnim uvjetima bude veći od broja kandidata utvrđenog godišnjim planom prijma osoblja provest će se vrednovanje kandidata prema rodovima/strukama/službama, a odabir će izvršiti Povjerenstvo, sve u skladu s odredbama Pravilnika o  kriterijima i postupku odabira osoba koje se upućuju na osposobljavanje za časnika (Narodne novine, br. 158/13).

Očekivano upućivanje na osposobljavanje za časnike je rujan/listopad 2017. godine. Osposobljavanje traje do deset mjeseci.

Prijave s dokazima o ispunjavanju traženih uvjeta dostavljaju se u Središnjicu za upravljanje osobljem. Dodatne obavijesti kandidati mogu dobiti na tel: 01/3784-812, 3784-813, 3784-814.

Kandidati koji su se javili na Interni oglas za upućivanje djelatnih vojnika/mornara i djelatnih dočasnika na osposobljavanje za časnike, objavljenog u "Hrvatskom vojniku" br. 528 od 16. lipnja 2017. i 529. od 30. lipnja 2017. godine ne trebaju ponavljati prijave.

Rok za podnošenje prijava je 14 dana od objave oglasa u "Hrvatskom vojniku".

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .