MY_LOGO

Ustrojavanje pričuvnih postrojbi

Sukladno planu ustrojavanja pričuvnih postrojbi Oružanih snaga RH, nadležni područni odsjeci za poslove obrane, kontinuirano od 2014. godine, vrše smotriranje (ažuriranje podataka) i odabir razvrstanih pričuvnika za popunu pričuvnih postrojbi, priopćavanje ratnog rasporeda u tim postrojbama te pozivanje razvrstanih pričuvnika na postrojavanje i osposobljavanje temeljem zahtjeva odnosno potreba Oružanih snaga RH. 

Ustrojavanje šest pješačkih pukovnija OS RH u 2017.

Sukladno Planovima popune tijekom 2017. godine predviđeno je završiti cjelovito ustrojavanje šest pješačkih pukovnija Oružanih snaga RH.

Pozivanje razvrstanih pričuvnika na smotriranje i priopćavanje rasporeda za cjelovitu popunu šest pješačkih pukovnija započelo je tijekom rujna, a odvijat će se i tijekom listopada, studenoga i prosinca 2017. na cijelom teritoriju Republike Hrvatske u gotovo svim županijama. Također, ustrojavanje pričuvnih postrojbi Oružanih snaga RH nastavit će se i tijekom 2018. godine.

Da bi se izvršila cjelovita popuna šest pješačkih pukovnija Oružanih snaga RH, područni odsjeci za poslove obrane vršili su pozivanje i smotriranje oko 15 000 razvrstanih pričuvnika kako bi mogli odabrati 8210 + 10% pričuve, ukupno 9031 razvrstanih pričuvnika i istima priopćiti raspored.

Razvrstani pričuvnici moraju se odazvati na poziv nadležnog tijela u vrijeme i mjesto koji su naznačeni u pojedinačnom odnosno općem pozivu za sudjelovanje u vojnoj obvezi. Ako se razvrstani pričuvnik ne odazove pozivu i ne opravda svoj izostanak, nadležna ustrojstvena jedinica Ministarstva obrane ovlaštena je za poduzimanje odgovarajućih mjera kojima će se prekršajno sankcionirati neopravdani razlozi ne odazivanja službenom pozivu za sudjelovanje u vojnoj obvezi.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .