MY_LOGO

MORH web > Naslovnica :

Mapa weba

O konferenciji

Međunarodna konferencija "Borba protiv požara zrakoplovnim sredstvima" (Aerial Fire Fighting Europe 2015 - AFF Europe 2015) održava se od 28. do 30. travnja 2015. godine u Zadru, u organizaciji britanske tvrtke Tangent Link i uz potporu Ministarstva obrane RH i Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS).

"AFF Europe 2015" je redovita godišnja manifestacija stručnjaka iz područja gašenja požara iz zraka, koja se provodi u cilju povezivanja i spoznaje najnovijih rješenja u pogledu tehnologije, sigurnosti, obuke, rada i razvoja strategije među-operativnosti (inter-operability strategy).

Konferencija se održava uz potporu Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa (Disaster Preparedness and Prevention Initiative – DPPI), sporazuma o stabilnosti za Južnu Europu 12 zemalja članica: Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Makedoniju, Grčku, Moldaviju, Rumunjsku, Srbiju, Crnu Goru, Sloveniju i Tursku.

Na Konferenciji je uz Hrvatsku, potvrđeno sudjelovanje dvadeset država središnje i istočne Europe, kao i vodećih svjetskih proizvođača tehnologije i opreme za gašenje požara iz zraka poput DynCorp International, Air Tractor Europe, Inaer Aviation Italia, i drugih.

U sklopu Konferencije, po drugi put dodijelit će se međunarodna nagrada za gašenje požara iz zraka "Walt Darran" zaslužnima za iznimna dostignuća u gašenju požara iz zraka.

Organizacijom ove Konferencije Zadar i Hrvatska su priznati kao jedno od središta zračnih protupožarnih djelovanja u ovom dijelu Europe i svijeta.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .