MY_LOGO

MORH web > Naslovnica :

Mapa weba

Opće informacije

Međunarodna vojna vježba bojevih gađanja ciljeva u zračnom prostoru „ŠTIT 16“ održava se na vojnom poligonu "Rt Kamenjak" Premantura, pored Pule, u vremenu od 11. do 22. travnja 2016. godine, a provode ju pripadnici Oružanih snaga RH i Slovenske vojske.

Riječ je o vojnoj vježbi s najdužom tradicijom u hrvatskim Oružanim snagama. Održava se dvadeset drugu godinu zaredom, a s obzirom da je u početku održavana dva puta godišnje, ovogodišnji “ŠTIT 16“ bilježi svoju 29 provedbu.

Od 2014. godine u vježbi sudjeluju i pripadnici Slovenske vojske, čime je „ŠTIT“ dobio međunarodni status, a od 2015 godine nalazi se u NATO-ovom katalogu međunarodnih vojnih vježbi.

U sklopu održavanja vježbe, pripadnici Oružanih snaga RH kao i prethodnih godina sudjeluju u projektima pomoći lokalnom stanovništvu čime na izravan način, koristeći svoje resurse i za civilne namjene, doprinose ostvarivanju bolje kvalitete života lokalne zajednice.

Ove godine planirani su inženjerijski radovi na uređenju prometnica i protupožarnih putova, a izvodit će ih Inženjerijska pukovnija Hrvatske kopnene vojske.
Konkretno, planirano je uređenje pristupa prometnice za ribarsku iskrcajnu luku Monte Kope i pristupnu prometnicu za javnu plažu na Crvenim stijenama, te pristupni protupožarni put prema odašiljaču na Borbolanu u mjestu Medulin kao i protupožarni put u mjestu Vinkuran.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .