MY_LOGO

Orkestar HRM

Orkestar HRM važan je činitelj glazbenog života grada Splita i cijele Dalmacije. Utemeljen u danima Domovinskog rata, da bi na okolnostima primjeren način pridonio identitetu i profiliranju svih pozitivnih i humanih stremljenja, izrastao je do danas u istaknutog promicatelja kulturnog života sredine u kojoj je ponikao.
Orkestar HRM njeguje vrlo osoben stil, stoga nije čudno što na njegovim izvedbama možemo susresti širok dijapazon skladbi koje dolaze iz raznih glazbenih formi i stilova. Pri tome, Orkestar HRM uvijek vodi računa i o hrvatskoj glazbenoj baštini, a osobito o dalmatinskom melosu uz kojega je nerskidivo vezan. Orkestar se odlikuje zavidnom intonativnom stabilnošću, osobitom ritmičkom pokretljivošću, prepoznatljivom zvukovnom osobenošću i potrebnom homogenošću svih linija. To je i razlogom da je na svojim koncertima i brojnim javnim nastupima uspio ostvariti plodnu suradnju s najistaknutijim vokalnim i instrumentalnim solistima, a od slušatelja zadobiti stalno povjerenje i srdačan odziv. Stotine ostvarenih koncerata i ne manje drugih izvedaba, svjedoče o reputaciji ansambla i daju čvrsta jamstva i nedvojbeno povjerenje u budućnost ovog elitnog glazbenog tijela.
Od 2008. godine Orkestar HRM djeluje u sastavu Orkestra OSRH.


Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .