MY_LOGO

Na požarištima sedam PP zrakoplova i 74 pripadnika HKoV-a

Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić
Foto: HRZ i PZO/ M. Karačić

Zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane, danas, u petak, 11. kolovoza 2017. angažirane su s ukupno pet protupožarnih aviona i dva helikoptera na Kamešnici iznad Sinja.

U koordiniranim akcijama gašenja sudjeluju dva Canadaira CL-415, tri Airtractora AT-802 te dva helikoptera Mi-8 MTV od kojih jedan prevozi vatrogasce do požarišta i doprema spremnike vode za gašenje.

Uz zračne snage na požarištu Kamešnica i danas je angažirano 50 pripadnika Hrvatske kopnene vojske, a na požarištu na Dinari angažirana su 24 pripadnika Hrvatske kopnene vojske.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 193 požara (69 u Šibensko-kninskoj, 65 u Splitsko-dalmatinskoj, 46 u Zadarskoj, devet u Dubrovačko-neretvanskoj, tri u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1630 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 47 600 tona vode te je prevezeno 219 vatrogasca i vojnika i 25 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .