MY_LOGO

MORH web > Naslovnica :

Mapa weba

Općenito o programima

Ministarstvo obrane RH u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu u školskoj godini 2014./2015. započinje s projektom novih studijskih programa kojima će, integracijom civilno-vojnih programa, doći do transformacije sustava vojnog školovanja.

Radi se o dva nova sveučilišna studijska preddiplomska programa na kojima će se školovati stručni kadrovi za potrebe Oružanih snaga RH i to:

  • smjer vojnog vođenja i upravljanja i
  • smjer vojnog inženjerstva.


Nositelj studija za vojno vođenje i upravljanje je Fakultet političkih znanosti, a nositelj tehničkog dijela predmeta je Fakultet elektrotehnike i računarstva.

Na svakom studijskom programu upisivat će se između 40 i 50 studenata, ovisno i u skladu s potrebama Ministarstva obrane RH.

Studijski programi traju četiri godine, a programi će se, svaki pojedinačno, vrednovati s 240 ECTS bodova.

Nakon završetka smjera vojnog vođenja i upravljanja, stječe se akademski naziv  prvostupnik vojnog vođenja i upravljanja, odnosno prvostupnik vojnog inženjerstva na tehničkom smjeru.

Vojno obučni sadržaji provode se kroz vojne kampove, vojno stručnu praksu i stažiranje.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .