MY_LOGO

Info o Pametnoj Obrani

U vojarni Zemunik u 93. zrakoplovnoj bazi HRZ i PZO-a od 4. veljače 2013. provodi se novi ciklus zajedničke obuke hrvatskih, čeških i mađarskih savjetodavnih zrakoplovnih timova (3. AAT PTC- Air Advisory Team Pre-deployment Training Course).
Riječ je o zajedničkoj obuci zrakoplovnih posada helikoptera i zrakoplovnih tehničara za održavanje helikoptera u sklopu preduputne obuke i pripreme pripadnika koji se upućuju u mirovnu operaciju ISAF u Afganistanu (International Security Assistance Force) kao zrakoplovni mentorski timovi koji će po NATO standardima i procedurama obučavati pripadnike helikopterskih eskadrila i odjeljenja Afganistanskog ratnog zrakoplovstva (AAF) na kabulskom aerodromu KAIA, u zrakoplovnom obučnom središtu u Shindandu te Mazar-e Sharifu.

Tečaj  je dio šireg projekta stvaranja međunarodnog zrakoplovnog obučnog središta (MATC) pilota i zrakoplovnih tehničara u čemu će 93. zrakoplovna baza HRZ i PZO imati značajnu ulogu. Uz preduputnu obuku, središte bi se razvijalo za područja obuke u letenju u različitim uvjetima koje pruža konfiguracija terena i geografija RH (more, planine), obuku snaga za specijalne zadaće, obuku na strelištima i realnom okruženju uz slijetanje u „pješčanik“ na kojem će se simulirati uvjeti slijetanja u pustinjskom okružju te osnovnu, naprednu i taktičku obuku za letenje sa uređajima za noćno letenje (NVG).

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .