MY_LOGO

MORH web > Naslovnica :

Mapa weba

Info o natjecanju

Ovogodišnje natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH pod nazivom „Prvi za Hrvatsku 2014“ kruna je jednogodišnjeg truda i rada pripadnika postrojbi koji su se kvalificirali u završnicu natjecanja na kojem će jedan/na od njih, svladavanjem prepreka predviđenih scenarijem, dobiti priliku pokazati svoju spremnost, znanje, vojničke vještine, psihofizičku pripremljenost i ponijeti titulu najbolje/g pripadnika/ce Oružanih snaga RH.

Natjecanje predstavlja provjeru spremnosti i uvježbanosti pripadnika OS RH tijekom cijele godine, a cilj natjecanja je pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja.
Svrha je ujedno potaknuti pripadnike postrojbi iz svih grana, rodova i službi na zdrav natjecateljski duh te podizanje i održavanje razine njihovih psihofizičkih sposobnosti.

Za sudjelovanje na natjecanju prijavilo se više od stotinu natjecatelja. Uz pripadnike postrojbi OS RH iz svih grana, rodova i službi, i Ministarstva unutarnjih poslova RH, koji nastupaju već treću godinu za redom, prvi put sudjeluju i pripadnici stranih oružanih snaga iz sedam zemalja, te predstavnici NATO zapovjedništava u Brunssumu i Napulju.

Ovo je treće natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske, a takvo natjecanje provodilo se i tijekom 90-ih godina pod imenom "Prvi do Knina, prvi do slobode".

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .