MY_LOGO

MORH web > Naslovnica :

Mapa weba

Info o natjecanju

Ovogodišnje natjecanje "Prvi za Hrvatsku 2015" kruna je jednogodišnjeg truda i rada pripadnika postrojbi koji su se kvalificirali u završnicu natjecanja na kojemu će jedan/na od njih, svladavanjem prepreka predviđenih scenarijem, dobiti priliku pokazati svoju spremnost, znanje, vojničke vještine, psihofizičku pripremljenost i ponijeti titulu najbolje/g pripadnika/ce Oružanih snaga RH.

Natjecanje predstavlja provjeru spremnosti i uvježbanosti pripadnika OS RH tijekom cijele godine, a cilj natjecanja je pokazati spremnost i znanje te vojničke vještine, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja. Svrha je ujedno potaknuti pripadnike postrojbi iz svih grana, rodova i službi na zdrav natjecateljski duh te podizanje i održavanje razine njihovih psihofizičkih sposobnosti.

Ovogodišnjem natjecanju prisustvovat će više od 150 natjecatelja, a uz pripadnike postrojbi OS RH i Ministarstva unutarnjih poslova RH, nastupit će i 34 pripadnika stranih oružanih snaga i združenog Zapovjedništva NATO-a Napulj.

Ovo je četvrto natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga RH, a takvo natjecanje provodilo se i tijekom 90-ih godina pod imenom "Prvi do Knina, prvi do slobode".

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .