MY_LOGO

Prvi za Hrvatsku 2016

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH "Prvi za Hrvatsku 2016" ("Best soldier competition") provest će se od 6. do 12. svibnja 2016. na vojnom vježbalištu "Gakovo" na području Grada Grubišno Polje u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

 

Natjecanje predstavlja provjeru spremnosti i uvježbanosti pripadnika OS RH, a cilj mu je pokazati spremnost i znanje, te vojničke vještine, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja. Također, natjecanje je spoj sporta i temeljnih vojničkih vještina kako bi se podigla razina natjecateljskog i sportskog duha uz istodobni razvoj zajedništva i međuljudskih odnosa, te isticanje i nagrađivanje najboljih.
Riječ je o natjecanju koje se provodi već petu godinu za redom. Slično natjecanje provodilo se i tijekom 90-ih godina pod nazivom "Prvi do Knina, prvi do slobode".

Međunarodnog je karaktera i time pruža mogućnost suradnje i izmjene iskustava sa savezničkim i partnerskim zemljama.
Organizator ovogodišnjeg natjecanja je Glavni stožer OS RH, a nositelj provedbe natjecanja Zapovjedništvo za potporu.

Natjecanjem će zapovijedati brigadir Željko Dadić, načelnik stožera - zamjenik zapovjednika Zapovjedništva za potporu.
Na širem području Grubišnog Polja ostvarena je značajna suradnja OS RH s lokalnom zajednicom i civilnim institucijama, te su ovim povodom pripadnici OS RH uredili školsko igralište i okoliš, a na lokalnoj cesti obnovili prometnu signalizaciju. Također, za građane je u ponedjeljak, 9. svibnja, na školskom igralištu srednje škole "Bartol Kašić" u Grubišnom Polju s početkom u 19.30 sati, organiziran koncert Klape HRM-a "Sv. Juraj" i Jazz orkestra OS RH.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .