MY_LOGO

Prvi za Hrvatsku 2017

Natjecanje za najspremnijeg pripadnika OS RH "Prvi za Hrvatsku 2017" održat će se 18. i 19. svibnja 2017. godine na vojnom vježbalištu "Crvena Zemlja" i u gradu Kninu, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga RH Kolinde Grabar-Kitarović.


Natjecanje predstavlja provjeru spremnosti i uvježbanosti pripadnika Oružanih snaga RH, a cilj mu je pokazati vrhunsku spremnost, profesionalizam, znanje i vještine hrvatskog vojnika, kao i stupanj psihofizičke osposobljenosti za izvršenje postavljenih zadaća pod visokim stupnjem tjelesnog opterećenja. Također, natjecanje je spoj sporta i temeljnih vojničkih vještina kako bi se podigla razina natjecateljskog i sportskog duha uz istodobni razvoj zajedništva i međuljudskih odnosa, te isticanje i nagrađivanje najboljih.
Međunarodnog je karaktera i time pruža mogućnost suradnje i izmjene iskustava sa savezničkim i partnerskim zemljama.

Također, održavanje natjecanja pridonosi i razvoju suradnje s civilnim sastavnicama našega društva kao što su Ministarstvo unutarnjih poslova RH, regionalna i lokalna samouprava, a ove godine upravo će Grad Knin dati veliku potporu organizaciji ovog natjecanja.

Organizator ovogodišnjeg natjecanja je Glavni stožer Oružanih snaga RH, nositelj organizacije natjecanja je Hrvatska kopnena vojska, dok je nositelj provedbe natjecanja Gardijska mehanizirana brigada Hrvatske kopnene vojske.

Natjecanjem će zapovijedati zapovjednik Gardijske mehanizirane brigade, brigadir Tihomir Kundid dok je voditelj ovogodišnjeg natjecanja prvi dočasnik Gardijske mehanizirane brigade, časnički namjesnik Emin Menoski.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .