MY_LOGO

Nacrt Strategije nacionalne sigurnosti

Međuresorno Povjerenstvo, osnovano odlukom Vlade Republike Hrvatske, izradilo je nacrt Strategije nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske. Povjerenstvo je vodilo Ministarstvo obrane RH, a činili su ga predstavnici i predstavnice 19 državnih tijela i institucija.

Vijeće za nacionalnu sigurnost, na sjednici od 14. prosinca  2010. godine,  prihvatilo je nacrt Strategije nacionalne sigurnosti i zaključilo da se Nacrt uputi u javnu raspravu u trajanju od 30 dana.

Nakon javne rasprave, a prije upućivanja u proceduru usvajanja u Hrvatski sabor, Vlada Republike Hrvatske će organizirati i "okrugli stol" o Nacrtu.

Na ovaj način omogućuje se sudjelovanje stručnoj, znanstvenoj, kao i široj javnosti u procesu izrade Strategije, kao temeljnog dokumenta nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske.

Nacrt Strategije nacionalne sigurnosti možete preuzeti ovdje.

Pozivaju sve svi zainteresirani da pošalju svoje prijedloge, sugestije i komentare na nacrt Strategije, kako bi se isti mogli također javno raspraviti. Svoj doprinos za javnu raspravu možete uputiti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Prijedlozi koji mogu biti korisni i poticajni u raspravi o nacrtu Strategije nacionalne sigurnosti Republike Hrvatske objavit će se u rubrici Prijedlozi za raspravu.

Zahvaljujemo se na Vašem doprinosu!

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .