MY_LOGO

Početak vježbe Velebit 18 – združena snaga u Udbini

Predsjednica Republike Hrvatske i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga RH Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera OS RH general zbora Mirko Šundov nazočit će u subotu, 13. listopada 2018., u vojarni „Josip Jović“ u Udbini početku vježbe Velebit 18 – združena snaga.

Vježba Velebit 18 – združena snaga je sveobuhvatna, združena, intergranska vježba svih postrojbi Hrvatske vojske koja će se provesti od 13. do 15. listopada 2018. na više lokacija u Republici Hrvatskoj u neprekidnom trajanju od 72 sata.

To je glavni obučni događaj Hrvatske vojske u 2018. godini, u kojem će sudjelovati oko 5500 pripadnika Hrvatske vojske i dio pričuvnog sastava, a bit će korištena borbena i neborbena tehnika te naoružanje i oprema iz svih postrojbi OSRH.
Početak vježbe je u vojarni "Josip Jović" u Udbini, gdje je smješteno Zapovjedništvo vježbe – operacije Združena snaga, kao i ekspedicijski kamp Zapovjedništva za potporu.

U Udbini će se demonstrirati sposobnosti Ekspedicijskog kampa, popuna helikoptera gorivom, radio uređaji domaće proizvodnje te će se organizirati obilazak Zapovjedništva združenih snaga.

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje ovih aktivnosti, da dođu u subotu, 13. listopada 2018., u vojarnu "Josip Jović" u Udbini, najkasnije do 9:10 sati, te da svoj dolazak najave na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Prijava treba sadržavati ime i prezime, status, naziv medija, broj osobne ili novinarske iskaznice te broj mobitela.

Osoba za kontakt je časnica za odnose vježbe satnica Mirna Bajčetić-Šijanski, 092/313-7050.

VideoOtvori Video kategoriju

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .