MY_LOGO

MORH web > Naslovnica : Vijesti

Mapa weba

Foto: HRM /I. Hržić
Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017, Priopćenje

Svečana primopredaja dužnosti zapovjednika Obalne straže RH između komodora Ive Raffanellija i kapetana bojnog broda Milana Blaževića održana je u petak, 8. prosinca 2017. godine u Splitu u nazočnosti zapovjednika HRM-a kontraadmirala Predraga Stipanovića. 

Foto više

Foto: MORH/ J. Kopi
Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017, Priopćenje

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov u ponedjeljak, 11. prosinca 2017. godine predstavili su ključna postignuća u protekloj godini dosadašnjim ministrima i zamjenicima ministara obrane, načelnicima i zamjenicima načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH i članovima Odbora za obranu Hrvatskog sabora.

Foto više

Dvadeset godina Vojnog ordinarijata u Hrvatskoj
Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017, Najava

Obilježavanje 20. obljetnice uspostave Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj održat će se u srijedu, 13. prosinca 2017. godine, u Zagrebačkoj katedrali, s početkom u 10.15. sati.

više

Obilježavanje 26. obljetnice osnutka HRZ i PZO-a
Ponedjeljak, 11 Prosinac 2017, Najava

Obilježavanje 26. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) Oružanih snaga RH (OS RH) i primopredaja dužnosti zapovjednika HRZ i PZO-a, održat će se u utorak, 12. prosinca 2017., godine u vojarni "Pukovnik Marko Živković", u Velikoj Gorici, s početkom u 10,00 sati.

više

Foto: HINA
Nedjelja, 10 Prosinac 2017, Priopćenje

Brojna državna izaslanstva su u nedjelju, 10. prosinca 2017. godine, na zagrebačkom Mirogoju, položila vijence na grob prvog predsjednika Republike Hrvatske i vrhovnog zapovjednika Oruzanih snaga dr. Franje Tuđmana.

više

Foto: HRZ i PZO
Petak, 8 Prosinac 2017, Vijesti

Izaslanstvo Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u petak, 8. prosinca 2017. godine položilo je vijence te zapalilo svijeće na mjestu posljednjeg počivališta prvog zapovjednika HRZ i PZO-a generala zbora Imre Agotića te kod središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja na Gradskom groblju Mirogoj.

Foto više

Foto: Dočasnička škola
Petak, 8 Prosinac 2017, Vijesti

Završetak jubilarnog desetog naraštaja Izobrazbe za razvoj vođa svečano je obilježen u petak, 8. prosinca 2017. u Dočasničkoj školi "Damir Tomljanović Gavran" u Požegi.

Foto više

Foto: MORH/ K. Brigljević
Petak, 8 Prosinac 2017, Vijesti

Na Vojnom poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju u petak, 8. prosinca 2017. godine održana je svečanost povodom blagoslova crkve Blaženog Ivana Merza. Tom prigodom, formirala se procesijska povorka od Zapovjedništva Središta za borbenu obuku do crkve Bl. Ivana Merza gdje je misu i blagoslov crkve predvodio vojni ordinarij u RH, monsinjor Jure Bogdan.

Foto više

Foto: OSRH/ Ž. Raguž
Četvrtak, 7 Prosinac 2017, Vijesti

U vojarni „123. brigade HV-a“ u Požegi u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine svečano je obilježen završetak obuke 20. naraštaja ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju.

Foto više

Foto:  1. HRVCON eFP
Četvrtak, 7 Prosinac 2017, Priopćenje

Svečanost primopredaje nadležnosti zapovijedanja (Transfer of Authority) 1. hrvatskim kontingentom (HRVCON) NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence – eFP) zapovjedniku Borbene skupine pod vodstvom SR Njemačke (eFP BG LTU) održana je danas, u četvrtak, 7. prosinca 2017. godine u vojarni Rukla, u Republici Litvi.

Foto više

Stranica 1 od 589

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .