MY_LOGO

MORH web > Naslovnica : Vijesti : Aktualne teme : morh : Aktualne teme

Mapa weba

Foto: MORH
Petak, 23 Lipanj 2017, Vezane vijesti

U Vukovaru je danas, u petak 23. lipnja 2017. započeo dvodnevni program promocije polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman".

Foto više

Foto: MORH
Petak, 23 Lipanj 2017, Vezane vijesti

Svečana promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) „Dr. Franjo Tuđman“ i to Visoke dočasničke izobrazbe, Temeljne časničke izobrazbe i pilota, Zapovjedno-stožerne škole "Blago Zadro" te Ratne škole "Ban Josip Jelačić" za potrebe OS RH, održat će se u Memorijalnom centru Domovinskog rata u Vukovaru, u subotu, 24. lipnja 2017., s početkom u 10 sati.

više

Foto: Grad Vukovar /M. Šlafhauzer
Srijeda, 21 Lipanj 2017, Vezane vijesti

Povodom održavanja svečane promocije polaznika vojnih škola Oružanih snaga Republike Hrvatske, u srijedu, 21. lipnja 2017., u Gradskoj vijećnici u Vukovaru održana je konferencija za medije, na kojoj su svečanu promociju predstavili zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) "Dr. Franjo Tuđman" general-pukovnik Slavko Barić i gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

više

Konferencija za medije povodom promocije vojnih škola HVU-a
Utorak, 20 Lipanj 2017, Vezane vijesti

Konferencija za medije povodom održavanja svečane promocije polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) "Dr. Franjo Tuđman" za potrebe Oružanih snaga RH, održat će se u srijedu, 21. lipnja 2017., u Gradskoj vijećnici u Vukovaru, s početkom u 12 sati.

više

Najbolji polaznici vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta "Dr. Franjo Tuđman" za 2016./2017.

više

Temeljna dočasnička izobrazba druga je razina dočasničke izobrazbe namijenjena izobrazbi dočasnika za dužnost zapovjednika desetine/posade i ostalih dužnosti iste razine ustrojbenog čina te je sastavljena od općeg i rodovskog dijela.

više

Napredna dočasnička izobrazba treća je razina dočasničke izobrazbe namijenjena je za osposobljavanje dočasnika za više dočasničke dužnosti unutar grana OSRH. Izobrazba se sastoji od općeg i granskog djela. Opći dio zajednički je za sve polaznike gdje polaznici stječu znanja i vještine grana OSRH. Cilj je izobrazbe poučiti polaznike znanjima i vještinama potrebnima za rad na višim dočasničkim dužnostima kroz opće sadržaje upravljanja obukom, taktikom, geografsko-informacijskim sustavima, vođenja i tjelovježbe i posebnih znanja i vještina iz granskog dijela OSRH iz kojega dolaze polaznici.

više

Zapovjedno stožerna škola "Blago Zadro" školuje časnike za obnašanje intergranskih zapovjednih, stožernih i drugih funkcionalnih dužnosti na združenoj razini u nacionalnim i multinacionalnim zapovjedništvima, operacijama na bojištu, mirovnim operacijama te za potrebe drugih tijela obrambenog sustava na operativnoj i strategijskoj razini.

više

Prigodni program obilježavanja završetka školske godine 2016./17., te promocija polaznika vojnih škola Hrvatskog vojnog učilišta (HVU) "Dr. Franjo Tuđman" održat će se povodom Dana državnosti RH, u Vukovaru, u petak, 23. lipnja te u subotu, 24. lipnja 2017. godine.

više

Temeljna časnička izobrazba prva je razina izobrazbe časnika. Sastoji se od općeg i specijalističkog dijela, tečaja za prvu časničku/zapovjednu dužnost, stažiranja i ostalih sadržaja.

više

Aktualne teme

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .