MY_LOGO

MORH web > Naslovnica : Vijesti : Intervjui : Ante Kotromanović

Mapa weba

Foto: Arhiva MORH/ J. Kopi
Petak, 1 Kolovoz 2014, Ante Kotromanović

Ovih dana obilježavamo 19. godišnjicu vojno-redarstvene akcije Oluja, čiji ste bili neposredni sudionik. Kako danas gledate na te dane i što vam prvo padne na pamet kada netko spomene Oluju?

više

Petak, 15 Ožujak 2013, Ante Kotromanović

Jasna ideja što treba učiniti i vizija kakovo Ministarstvo obrane i Oružane snage u cijelosti želi, očituje se u predloženim izmjenama Zakona o obrani i Zakona o oružanim snagama, iznimno transparentnim postupcima javne nabave u kojima je unatač financijskim ograničenjima na državnoj razini dodatno uspio potaknuti i procese opremanja i modernizacije, racionalnoj upotrebi proračunskih sredstava, provedbe i sustavnog planiranja... tek su neki od povoda za razgovor s ministrom obrane Antom Kotramanovićem.

Objavljeno : Hrvatski vojnik, str. 4 - 7, 15. ožujak 2013. godine.

više

Srijeda, 9 Siječanj 2013, Ante Kotromanović

Projekcije vojnog proračuna do 2015.pokazuju neznatan pad vojnog proračuna u 2014. iznosu od 300 milijuna kuna. Koji su prioriteti financiranja u slijedećem razdoblju? Očekujete li bolja vremena za obrambeni sustav nakon 2015.kada se završava financiranje nekih projekata i znatno smanjuju sredstva za operacije u sklopu NATO-a?

više

Ponedjeljak, 7 Siječanj 2013, Ante Kotromanović

Imenovanje Ante Kotromanovića za ministra obrane prije godinu dana za mnoge je političke analitičare bilo iznenađenje. Naime, prvi je to put nakon nešto više od desetak godina, kada je ministar obrane bio bivši načelnik Glavnog stožera general Pavao Miljavac, da na čelo ministarstva obrane dolazi visoki časnik iz Domovinskog rata. Takvu vijest su za velikim zadovoljstvom dočekali pripadnici OSRH i njegovi suborci, hrvatski branitelji. S druge strane, Kotromanović je na čelo ministarstva obrane došao i kao predstavnik političkog establishmenta vladajuće stranke, u vrijeme kada RH prolazi kroz najtežu gospodarsku krizu od oslobođenja zemlje.

više

Nedjelja, 5 Kolovoz 2012, Ante Kotromanović

Ante Kotromanović, aktualni ministar obrane, jedan je od istinskih heroja Domovinskog rata koji se kao mladić u ranim dvadesetim godinama dobrovoljno javio, odmah početkom devedesetih, za obranu Hrvatske. S njim ovog puta nismo razgovarali o radu ministarstva, političkim prepucavanjima, budućnosti HV-a, teme je isključivo bila njegova sjećanja na ratne dane i na akciju Oluja.

Objavljeno: politikaplus.com, 05. kolovoz 2012.
autor: Dražen Klarić

više

Petak, 8 Lipanj 2012, Ante Kotromanović

Hrvatska će u top formi i spremi imati 7000 vrhunski obučenih i opremljenih profesionalaca. Hrvatski vojnik mora biti dvostruko bolji od bilo kojeg u regiji – rekao je u intervjuu Obzoru ministar obrane Ante Kotromanović, ističući kako je u regiji došlo do određene promjene klime, ali i da smo "mi članica NATO-a i ne očekujemo nikakve sukobe u regiji".

Objaljeno: Vecernji list, 8. lipnja 2012.
autor: vl

više

Utorak, 29 Svibanj 2012, Ante Kotromanović

Posljednje tri godine obrana je u proračunima izgubila ukupno oko milijardu kuna.U Dugoročnom planu razvoja OS bilo je deklarirano da do 2014. odvajanja sredstava za obranu dosignu 2% BDP-a. No trenutno izdvajanje službeno iznosi 1,38% BDP-a. Plan aktualnog ministra obrane je da se ustedi dio novca koji se trenutno izdvaja za misije, nešto će se nužnije uštedjeti i smanjenjem broja ljudi u obramnbenom sektoru, a ponešto će se i zaraditi, nada s eministar Kotromanović, prodajom dijela vojnih nekretnina. Sav taj ušteđeni novac, prema sadašnjim planovima, bit će namjenjen razvoju i modernizaciji OS, o čemu smo pisali jučer. Danas donosimo drugi dio razgovora s ministrom Kotromanovićem, u kojem govori upravo o nekretninama i kadrovskim promjenama.

Objavio: obris.org, 29. svibnja 2012
autor: Igor Tabak

više

Ponedjeljak, 28 Svibanj 2012, Ante Kotromanović

Tijekom nepunih 6 mjeseci, otkako je Anre Kotromanović postao ministar obrane, gotovo da nema niti jedne dobre vijesti iz tog resora. Da su nam oružane snage na izdahu potvrdilo je nedavno Godišnjie izviješće o spremnosti (koje u ovom trenutku čeka raspravu u Saboru), a najnoviji skandal o višegodišnjim primateljima plaća i tzv. mirovina potvrdio je staru narodnu poslovicu "riba smrdi od glave". U sjeni tog skandala skandala obilježava se i Dan OSRH i Dan HKoV-a. a mediji su, čak nehotice ironično, primjetili da su se svake godine istim vojnim eksponatima na Jarunu najviše veselila djeca.

Objavio: obris.org, 28. svibnja 2012
autor: Igor Tabak

više

Petak, 27 Travanj 2012, Ante Kotromanović

O predstojećem NATO samitu u Chicagu i suradnji sa saveznicima u inicijativi Pametna obrana te našem budućem angažmanu u Afganistanu , ali i o preustroju i smanjenju osoblja te ambicioznim i odlučnim potezima što ih planira poduzeti na području opremljenosti i i osposobljenosti hrvatskog vojnika razgovarali smo s ministrom obrane Antom Kotromanovićem , koji je uz ostalo posebno istakao kako će se zalagati za još otvorenije i transparentnije poslovanje MORH-a i otvorenost prema javnosti.

Objavio: Hrvatski vojnik,  strana  4-8, 27. travnja 2012.

(0 Kb)

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .