MY_LOGO

MORH web > Naslovnica : Vijesti : Intervjui : Branko Vukelić

Mapa weba

Četvrtak, 3 Prosinac 2009, Branko Vukelić

Ponosan sam na to što Hrvatska, kao zemlja koja zna što znači biti u ratu ali i zna cijeniti mir, sudjeluje u očuvanju mira u brojnim misijama diljem svijeta.

(4161 Kb)

više

Petak, 13 Ožujak 2009, Branko Vukelić

Hrvatska je učinila sve potrebno da postane članicom NATO-a. Poziv u članstvo nije samo dokaz naših vojnih sposobnosti, jer u NATO ne ulazi jedino vojska, nego i dokaz da je Hrvatska uznapredovala i razvila sve segmente svoga društva poput drugih demokratskih, razvijenih zemalja. To je veliko priznanje za hrvatsku državu, ali i veliko priznanje svim pripadnicima Oružanih snaga i djelatnicima Ministarstva obrane.

(359 Kb)

više

Utorak, 15 Travanj 2008, Branko Vukelić

Pripremiti obrambeni sustav za NATO, ali i Hrvatsku kroz mirovne misije potvrđivati kao »izvoznicu« mira i sigurnosti u svijet. Stvoriti profesionalne i dobro opremljene Oružane snage, ali opremanjem vojske potaknuti i razvoj cijelog hrvatskog gospodarstva. Urediti vojarne i vježbališta, no prije toga vojnicima podići plaće. Sve je to dio plana s kojim je u MORH nedavno došao novi ministar obrane.
Branko Vukelić, bivši ministar gospodarstva i po mnogima najveće kadrovsko iznenađenje nove Sanaderove vlade, u razgovoru za Vjesnik već nakon prvih tridesetak dana mandata otkriva svoj plan za MORH.

Objavljeno: Vjesnik, 18.02.2008.

Utorak, 15 Travanj 2008, Branko Vukelić

Ministar obrane Branko Vukelić najavio je još transparentnije poslovanje MORH-a i otvorenost prema javnosti, istaknuvši kako će daljnje aktivnosti težišno biti usmjerene prema modernizaciji Oružanih snaga, a posebice osiguravanju boljih životnih i radnih uvjeta djelatnika. O tim i drugim važnim temama vezanim za rad Ministarstva razgovarali smo s ministrom Vukelićem na početku njegova mandata.

Objavljeno: Hrvatski vojnik, 01.02.2008.

(323 Kb)

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .