MY_LOGO

Sastanak ministara obrane Američko-jadranske povelje u Trakošćanu

Potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević predsjedat će sastankom ministara obrane država Američko-jadranske povelje (A-5) koji će se održati u petak, 9. prosinca 2016. u Trakošćanu.

Sastanku će prisustvovati ministri obrane država članica Povelje, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Sjedinjenih Američkih Država te ministri obrane Kosova, Slovenije i Srbije u svojstvu promatrača.

Na sastanku će se razgovarati o aktivnostima i ključnim projektima zajedničke suradnje realiziranim tijekom 2016. godine te viziji smjera budućeg razvoja i intenziviranja suradnje u potpori jačanja euroatlantskih procesa u državama jugoistočne Europe koje teže članstvu u NATO-u.

Američko-jadranska povelja je partnerska regionalna inicijativa, koju su 2003. godine potpisale Hrvatska, Albanija i Makedonija te SAD, a navedenoj inicijativi 2008. godine pristupile su Bosna i Hercegovina te Crna Gora, a čiji je cilj integracija svih država članica u euroatlantske integracije. Ovaj sastanak jedna je od niza aktivnosti tijekom ove godine u kojoj Poveljom predsjedava Republika Hrvatska.

Tijekom konferencije očekuje se i potpisivanje Zajedničke izjave ministara obrane Američko-jadranske povelje.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija  da dođu u hotel Trakošćan u Trakošćanu u petak, 9. prosinca 2016. godine najkasnije do 11.40 sati te da svoj dolazak obavezno najave na email Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , najkasnije do četvrtka, 8. prosinca 2016. do 16 sati. Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medijske kuće, status (novinar, snimatelj, fotograf), kontakt email i br. mob, OIB i broj novinarske iskaznice.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .