MY_LOGO

Sastanak Vijeća za vanjske poslove u formatu ministara obrane

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević sudjelovat će na sastanku ministara obrane Europske unije i Upravljačkog odbora Europske obrambene agencije koji će se održati 18. svibnja 2017. u Bruxellesu.

Ministri će razmotriti napredak provedbe Globalne strategije EU u području sigurnosti i obrane te se u tom kontekstu očekuje formalno usvajanje Zaključaka o napretku provedbe. Na sastanku će se raspravljati i o temama koje se odnose na inicijative usmjerene na daljnje jačanje Zajedničke sigurnosne i obrambene politike EU (ZSOP), uključujući stalnu strukturiranu suradnju (Permanent Structured Cooperation, PESCO), koordinirani godišnji pregled obrane (Coordinated Annual Review on Defence, CARD), Europski obrambeni akcijski plan (European Defence Action Plan, EDAP), Borbene skupine EU (EU Battle Groups, EUBG) te partnerstva u okviru ZSOP-a. Ministri će također razmotriti napredak po pitanju jačanja suradnje između EU-a i NATO-a.

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .