MY_LOGO

Obilježavanje 26. obljetnice Dana neovisnosti u Zagrebu

Foto: Arhiva MORH/ J. Kopi
Foto: Arhiva MORH/ J. Kopi

Obilježavanje 26. obljetnice Dana neovisnosti, održat će se u nedjelju, 8. listopada 2017., u Zagrebu.

Tim povodom visoka državna izaslanstva položit će vijence na Gradskom groblju Mirogoj s početkom u 10:30 sati, i to kod spomenika "Glas hrvatske žrtve – Zid boli", ispred središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja, na grobu prvog predsjednika RH dr. Franje Tuđmana, te ispred zajedničke grobnice za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Nakon toga, na Trgu svetog Marka u Zagrebu održat će se prigodni program koji će započeti u 11:50 sati ceremonijom Velika smjena straže Počasno zaštitne bojne, čime će se ujedno obilježiti i završetak nastupa u ovogodišnjoj sezoni. U nastavku svečanog programa na Markovu trgu pripadnici Počasno-zaštitne bojne izvest će i vojno-akrobatsku vježbu, dok će u glazbenom djelu programa uz Orkestar Oružanih snaga RH nastupiti Dražen Žanko, Nina Kraljić, Šibensko pjevačko društvo "Kolo" i drugi.
 
Generalna proba programa na Trgu svetog Marka održat će se u subotu, 7. listopada 2017. godine s početkom u 15:00 sati.

Za vrijeme programa na Markovom trgu na snazi će biti posebna regulacija kretanja, a za predstavnike medija bit će osiguran prostor za praćenje programa.

Pozivamo zainteresirane predstavnike medija da zbog obaveznog sigurnosnog pregleda dođu u nedjelju, 8. listopada 2017. najkasnije do 11:15 sati na Markov trg, (ugao Ćirilometodske i Kamenite ulice, gdje je za predstavnike medija osiguran prostor za praćenje programa), te da svoj dolazak obavezno najave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

Prijava treba sadržavati podatke o medijskoj kući, ime i prezime, status (novinar, snimatelj, fotograf), broj novinarske iskaznice i broj mobitela.

TV prijenos: Obilježavanje 26. obljetnice Dana neovisnosti u Zagrebu

Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .