MY_LOGO

Ministar Krstičević na Vijeću za vanjske poslove EU

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević sudjelovat će u ponedjeljak, 13. studenoga 2017. u Bruxellesu na sastanku Vijeća za vanjske poslove u formatu ministara obrane EU i na Upravljačkom odboru Europske obrambene agencije.

U zajedničkom formatu ministara obrane i ministara vanjskih poslova, razmatrat će se napredak provedbe Globalne strategije EU u području sigurnosti i obrane, pri čemu će naglasak biti na uspostavi stalne strukturirane suradnje (Permanent Structured Cooperation, PESCO).

Uoči sastanka Vijeća za vanjske poslove predviđeno je potpisivanje obavijesti o namjeri pristupanja PESCO-u zainteresiranih država članica EU-a.

Sukladno Odluci Vlade RH o pristupanju Republike Hrvatske PESCO-u od 9. studenog 2017., obavijest će u ime Republike Hrvatske potpisati potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

U okviru sastanka Vijeća, ministri obrane razmotrit će i napredak provedbe suradnje EU i NATO-a, s naglaskom na sedam područja utvrđenih Zajedničkom izjavom iz Varšave, u srpnju 2016.Copyright © 2008-2017 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .