MY_LOGO

Ministar Krstičević na godišnjici NATO eFP u Litvi

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević prisustvovat će svečanosti obilježavanja prve godišnjice NATO Ojačane prednje prisutnosti (enhanced Forward Presence) koja će se održati u ponedjeljak, 5. veljače 2018. godine u Litvi.

Svečanosti će prisustvovati i zamjenica glavnog tajnika NATO-a Rose Gottemoeller, predsjednica Republike Litve Dalia Grybauskaité, ministar obrane Litve Raimundas Karoblis, ministrica obrane Nizozemske Ank Bijleveld-Schouten i državni tajnik u Ministarstvu obrane Savezne Republike Njemačke Marcus Grübel.

Pripadnici Oružanih snaga Republike Hrvatske sudjeluju u NATO Ojačanoj prednjoj prisutnosti u Litvi U NATO s mehaniziranom satnijom koja broji 187 pripadnika OS RH, od kojih je i 10 žena, s 15 borbeno oklopnih vozila Patria.

Pripadnici OSRH u borbenoj grupi u Litvi pod vodstvom Savezne Republike Njemačke borave od početka prosinca prošle godine, a zapovjednik prvog Hrvatskog kontingenta u Litvi je satnik Marko Krpan.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .