MY_LOGO

Ministar Krstičević na sastanku ministara obrane NATO-a

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske  Damir Krstičević sudjelovat će na prvom ovogodišnjem sastanku ministara obrane zemalja članica NATO-a, koji će se održati 14. i 15. veljače 2018. u sjedištu Saveza u Bruxellesu u Kraljevini Belgiji.

Glavne teme sastanka bit će prilagodba nove NATO zapovjedne strukture, globalni sigurnosni izazovi, obrambena izdvajanja, suradnja NATO-a i Europske unije, saveznički postav za odvraćanje i obranu  i projiciranje stabilnosti izvan granica Saveza te uloga NATO-a u borbi protiv terorizma.

Sastanak ministara obrane Sjevernoatlantskoga saveza  održava se u susret sastanku šefova država i vlada Sjevernoatlantskog Saveza, koji će se održati u srpnju 2018. godine u Bruxellesu. 

Ministar Krstičević će na marginama NATO sastanka u Bruxellesu održati i bilateralne sastanke s ministrima obrane Poljske, Kanade, Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske i  Crne Gore.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .