MY_LOGO

Obljetnica 2. gardijske brigade i 2. mehanizirane bojne "Gromovi"

Svečano obilježavanje 27. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade "Gromovi" i 11. obljetnice ustrojavanja 2. mehanizirane bojne "Gromovi" Gardijske mehanizirane brigade održat će se u utorak, 15. svibnja 2018. godine u Petrinji i Sisku.

Petrinja

Program će započeti u 10,00 sati u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim pripadnicima 2. gardijske brigade "Gromovi" u kapelici Sv. Ilije Gromovnika te misom za sve poginule i nestale pripadnike „Gromova“ koju će predvoditi kancelar Sisačke biskupije, velečasni Jano Lulić.

Nakon toga, u vojarni "Pukovnik Predrag Matanović" u Petrinji, s početkom u 11 sati, održat će se središnja svečanost obilježavanja 27. obljetnice osnutka 2. gardijske brigade "Gromovi" i 11. obljetnice ustrojavanja 2. mehanizirane bojne "Gromovi".

Sisak

Od 16,00 sati na gradskom groblju Viktorovac u Sisku položit će se vijenci, nakon čega će se u 16,45 u crkvi Sv. Marije služiti misa za poginule, nestale i umrle pripadnike 2. gardijske brigade.

Svečanost obilježavanja nastavit će se u gradu Sisku, gdje će se od 17,45 sati održati mimohod pripadnika Oružanih snaga RH i uzvanika od Željezničkog kolodvora, Ulicom Stjepana i Antuna Radića do Trga Bana Josipa Jelačića.

Na Trgu Bana Josipa Jelačića za građane biti organiziran Taktičko-tehnički zbor naoružana i vojne opreme OS RH, a od 18,00 sati održat će se i prigodni program, i to prikaz ceremonijalnih radnji Počasno-zaštitne bojne, demonstracije rada s psima Pukovnije Vojne policije, demonstracija borilačkih vještina Zapovjedništva specijalnih snaga te letački program Hrvatskog ratnog zrakoplovstva  – prelet helikoptera OH-58D Kiowa Warrior te nastup akro grupe "Krila Oluje".

Pozivamo predstavnike medija zainteresirane za praćenje programa u Petrinji, da dođu u vojarnu "Pukovnik Predrag Matanović", Ulica Martina Frankopana bb, Petrinja, najasnije do 9,30 sati.

Osoba za kontakt za medije je časnik za odnose s javnošću Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a, pukovnik Zoran Smoljo, mob: 098/992-6901.

Copyright © 2008-2019 Ministarstvo obrane Republike Hrvatske. Sva prava pridržana. Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.
Web uredništvo Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .